Zašto male tvrtke trebaju dobar grafički dizajn

Kao vlasnik tek otvorene male tvrtke, marketing je ključna stvar neophodna za vaš uspjeh. Početak poslovanja može biti bez problema:

  • Imate znanje u svom poslu i odlično znate objasniti o čemu se radi
  • Upravo ste dobili sve papire da tvrtka može početi sa radom
  • Iznajmili ste poslovni prostor, opremili svim uređajima, kompjuteri, fax, printeri…

Što dalje?!

Morate utvrditi poslovni identitet!

Tko ste vi? Čime se bavite?

Naravno da želite da cijeli svijet zna za vas i da ih upoznate sa vašim poslom. Svi mi živimo ubzanim tempom i ako nešto ne dobijemo dovoljno brzo idemo na sljedeću stvar. To je zato što uvijek postoji sljedeća stvar i vlasnici malih tvrtki će izgubiti priliku da pokažu što rade ako ne uspiju kanalizirati svoju poruku.

Neke stvari oko kojih se morate konzultirati sa grafičkim dizajnerom:

Napravite jedinstven brend u koji imate povjerenje

Prvi korak u vašem novom ili postojećem poslu je utvrditi čist i pamtljiv identitet. Vi koji već vodite poslovanje znate da je prepoznatljivost poslovnog imena i loga jako važna. Što je poslovni identitet čišći, veća je vjerojatnost da će posao opstati i napredovati.

On mora biti jedinstven i dosljedan u svakom aspektu vašeg poslovanja. Grafički dizajner mora naučiti sve o vašoj kompaniji te složiti jedinstven izgled koji će pomoći unaprijediti vašu sliku.

Predstavite vaše poslovanje sa vizit karticom

ZAPAMTITE… vaš vedar stav i entuzijazam je odličan način da impresionirate vaše klijente, ali što kad vas nema?

Dobro dizajnirana vizit kartica oživit će prvi dojam koji ste ostavili na klijenta. Ako predstavlja vaš posao, onda se potrudite da bude što bolja. Upečatljiv dizajn će povećati povjerenje u vas.

Privucite pažnju sa vrhunskim izgledom

Profesionalni izgled vašeg proizvoda ili usluge dati će vašem potencijalnom klijentu sigurnost da vam pruži priliku za suradnju. Iako možete imati najbolji proizvod ili uslugu na svijetu, sa lošim dizajnom izgubit ćete priliku da to pokažete.

Grafički dizajner će sjesti s vama i razmotriti ideje, dati smjernice i što je najvažnije…ponuditi rješenja.

Ovo su stvari koje će ljudi vidjeti i reagirati na to. Malo detaljnije o ovim stvarima ću opisati u narednim člancima. Ne propustite naše članke i novosti i upišite sa na Ri-Graphics newsletter.